Krämiga, krispiga ugnsbakade kycklingtacos fyllda med smakrik kycklingröra, refried beans och smält ost. En snabb, festlig vardagsrätt – klar på under 30 minuter!
Portioner
Receptet är beräknat för 2 personer.
Tid
- Förberedelser: 15 minuter
- Tillagning: 10 minuter
- Total tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 120 g tillagad kyckling, riven (t.ex. från grillad kyckling)
- 1/2 msk tacokrydda
- 1/4 gul lök, finhackad
- 100 g krossade tomater, väl avrunna
- 50 g gröna chilifrukter, finhackade och avrunna (kan uteslutas)
- 4 hårda tacoskal
- 4 msk refried beans
- 1,5 dl riven ost (gärna texmex-blandning)
- Valfria tillbehör
- Skivad jalapeño
- Gräddfil
- Salsa
- Strimlad sallad
- Färsk koriander
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnsform (ca 20×20 cm) med lite olja eller använd bakplåtspapper.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs löken i 2–3 minuter tills den mjuknar.
- Tillsätt kyckling, tacokrydda, tomater och gröna chili. Rör om och låt puttra i 5–8 minuter.
- Placera tacoskalen upprätt i formen och förgrädda dem i ugnen i 5 minuter så de blir krispiga.
- Ta ut skalen och fyll varje med 1 msk refried beans, kycklingröra och riven ost.
- Grädda i ytterligare 7–10 minuter tills osten smält och skalen är gyllene.
- Toppa med valfria tillbehör som jalapeños, gräddfil, sallad och koriander. Servera genast!
Serveringstips
Perfekt med en skål guacamole, limeklyftor och nachochips vid sidan om – gör kvällen till en taco-fest!