Saftiga cheeseburger sliders med smält ost, mjuka bröd och valfri glaze på toppen. Perfekt som helgmiddag, till fredagsmyset eller varför inte som förrätt till en festligare kväll?
Portioner
Receptet är beräknat för 2 personer.
Tid
- Förberedelser: 10 minuter
- Tillagning: 40 minuter
- Total tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser
- Cheeseburgers
- 300 g nötfärs
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- 1/4 gul lök, finhackad
- 4 miniburgarbröd (t.ex. små brioche eller sliderbröd)
- 4 skivor cheddar eller annan smältvänlig ost
- Glaze (valfritt)
- 1 msk smör, smält
- 1 nypa salt
- 1 tsk farinsocker
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 tsk sesamfrön
Så gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda nötfärs med vitlökspulver, salt och peppar. Tryck ut blandningen i en smord ugnsform (ca 20×20 cm) till ett jämnt lager. Baka i 15 minuter. Häll av vätskan.
- Fräs löken i olivolja tills den mjuknar. Ställ åt sidan.
- Dela sliderbröden på mitten. Lägg bottenhalvorna i samma ugnsform.
- Lägg det förstekta köttet ovanpå brödet, strö över löken och täck med ost. Lägg på brödens topphalvor.
- Blanda ingredienserna till glazeen i en liten skål. Pensla eller ringla över bröden och toppa med sesamfrön.
- Baka i ytterligare 15–20 minuter tills bröden är gyllene och osten smält.
- Skär i fyra sliders och servera varma.
Serveringstips
Servera med pommes frites, coleslaw eller bara som de är med en god dipp.