Kockens Tips
Vagn 0
  • Alla produkter
    • Matlagning & Bakning
      • Stekpannor & grytor
      • Bakplåtar & ugnsformar
      • Grillpannor
      • Kryddkvarn
    • Servering & Dukning
      • Serveringsbrickor
      • Underlägg
      • Tallrikar, bestick & glas
      • Serveringsfat
      • Skålar
      • Bar & drinktillbehör
      • Karaffer
      • Serveringsskålar
      • Kannor
      • Övrigt Servering & Dukning
    • Köksmaskiner
      • Smörgåsgrillar
      • Brödrost
      • Vattenkokare
      • Mixer
      • Kaffebryggare
      • Juicers
      • Fritöser
      • Våffeljärn
      • Mikrovågsugnar
      • Tillbehör till köksmaskiner
      • Riskokare
      • Kaffe
      • Perkulatorer
    • Köksredskap
      • Knivar & skärverktyg
      • Smashjärn
      • Baktillbehör
      • Slevar & slevskedar
      • Rivjärn & mandoliner
      • Kökssaxar & öppnare
      • Tänger
      • Termometrar
      • Mortlar
      • Övriga köksredskap
    • Förvaring & Städ
      • Städutrustning
      • Burkar
      • Diskställ
    • Grill & Utomhusmatlagning
      • Grillar & elgrillar
      • Grillöverdrag
      • Träflis
      • Övriga grilltillbehör
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Mitt konto
Logga in Registrera
Sök efter produkter
  • Alla produkter
    • Matlagning & Bakning
      • Stekpannor & grytor
      • Bakplåtar & ugnsformar
      • Grillpannor
      • Kryddkvarn
    • Servering & Dukning
      • Serveringsbrickor
      • Underlägg
      • Tallrikar, bestick & glas
      • Serveringsfat
      • Skålar
      • Bar & drinktillbehör
      • Karaffer
      • Serveringsskålar
      • Kannor
      • Övrigt Servering & Dukning
    • Köksmaskiner
      • Smörgåsgrillar
      • Brödrost
      • Vattenkokare
      • Mixer
      • Kaffebryggare
      • Juicers
      • Fritöser
      • Våffeljärn
      • Mikrovågsugnar
      • Tillbehör till köksmaskiner
      • Riskokare
      • Kaffe
      • Perkulatorer
    • Köksredskap
      • Knivar & skärverktyg
      • Smashjärn
      • Baktillbehör
      • Slevar & slevskedar
      • Rivjärn & mandoliner
      • Kökssaxar & öppnare
      • Tänger
      • Termometrar
      • Mortlar
      • Övriga köksredskap
    • Förvaring & Städ
      • Städutrustning
      • Burkar
      • Diskställ
    • Grill & Utomhusmatlagning
      • Grillar & elgrillar
      • Grillöverdrag
      • Träflis
      • Övriga grilltillbehör
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Kockens Tips
Vagn 0

Sök i vår butik

Kockens Tips
Vagn 0
Populära sökningar:
Riskokare Kockums Jernverk Satake
Recept & Inspiration

Ugnsbakad skinka med ananas & glaze på cola och senap

Ugnsbakad skinka med ananas & glaze på cola och senap

En saftig och smakrik ugnsbakad skinka med en tropisk glaze av ananas, mörk sirap, cola och dijonsenap. En perfekt rätt till högtider, helgmiddagar eller när du vill imponera på dina gäster.

Portioner

Receptet är beräknat för 2 personer (ca 400–500 g färdigskivad skinka).

Tid

  • Förberedelser: 15 minuter
  • Tillagning: 1 timme 30 minuter
  • Total tillagningstid: 1 timme 45 minuter

Ingredienser

Glaze

  • 1/2 dl farinsocker (packat)
  • 1,5 dl cola eller söt läsk (t.ex. Dr. Pepper)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk soja (låg salthalt)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm lökpulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa salt

Skinka

  • 400–500 g skivad julskinka eller spiralformad skinka
  • 1 dl krossad ananas (väl avrunnen)

Så gör du

  1. Gör glazen: Blanda alla glaze-ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sedan småputtra i 20–30 minuter under omrörning tills såsen tjocknat något till sirapskonsistens. Ta av från värmen.
  2. Förbered skinkan: Sätt ugnen på 160°C. Om du använder hel skinka – snitta ovansidan lätt i rutmönster.
  3. Lägg skinkan i en ugnsform och täck med folie. Baka i 45–60 minuter beroende på tjocklek.
  4. Ta ut och pensla med hälften av glazen. Pressa på ananas över skinkan. Häll över ytterligare glaze.
  5. Ställ in i ugnen utan folie och grädda i ytterligare 15 minuter. Fortsätt sedan pensla med resterande glaze (eller med sky från botten av formen) var 10:e minut i totalt 30–45 minuter eller tills innertemperaturen når 60–65°C.
  6. Låt vila 10 minuter innan servering. Skiva upp och servera varm.

Serveringstips

Servera med gratäng, rostade rotfrukter eller potatismos. Passar även bra kall på smörgås dagen efter. Extra god med en klick dijonsenap eller en fruktig chutney vid sidan av.

Produkter i detta recept

  • Ugnsform i glas eller keramik
  • Pensel för glaze
  • Digital köttermometer
  • Kastrull med tjock botten
  • Trancherset – kniv & gaffel
Tidigare
Ugnsstekt "friterad" kyckling – krispig utan olja
Nästa
Perfekt oxfilé i ugn – med smör, vitlök & timjan

relaterade artiklar

Proteinrik bagel med keso – perfekt för frukost eller lunch

Proteinrik bagel med keso – perfekt för frukost eller lunch

Krispiga och karamelliserade brysselkål i air fryer med parmesanbrödsmulor

Krispiga och karamelliserade brysselkål i air fryer med parmesanbrödsmulor

Kryddig räkris på krispig sushi-ris

Kryddig räkris på krispig sushi-ris

Szechuan Chicken – Het kycklingwok med chili och jordnötter

Szechuan Chicken – Het kycklingwok med chili och jordnötter

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första order

Kontakta oss

  • Användarvillkor
  • Återbetalningspolicy
  • Integritetspolicy
  • Returpolicy
  • Kontakta oss

Företagsinformation

  • Alla produkter
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Betalningsalternativ:
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
Vagn 0

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.
Lägg till anteckning för säljaren
Beräkna fraktpriser
Lägg till en rabattkod
Delsumma 0 kr
Visa kundvagn