Krämig mac and cheese tillagad i slowcooker – med cheddarost, gräddfil och en hint av senapspulver. Perfekt som comfort food, lunch eller tillbehör. Sköter sig själv i grytan!
Portioner
Receptet är beräknat för 2 personer.
Tid
- Förberedelser: 10 minuter
- Tillagning: 1 timme 30 minuter
- Total tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ingredienser
- 2 dl okokta makaroner
- 2 msk smör (med salt), i kuber
- 2 dl riven cheddarost
- 1 stort ägg
- 1/4 dl lätt crème fraîche
- 1/2 burk cheddarostsoppa (ca 150 g)
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl mjölk
- 1/4 tsk senapspulver
- Salt & svartpeppar efter smak
Så gör du
- Koka makaronerna i saltat vatten i ca 7 minuter tills de är mjuka. Häll av och ställ åt sidan.
- Smält smör och riven cheddarost i kastrullen på låg värme tills osten smält.
- Häll ostsåsen i slowcookern. Tillsätt ägg, crème fraîche, cheddarostsoppa, grädde, mjölk, senapspulver, salt och peppar. Rör om.
- Vänd ner de kokta makaronerna och blanda ordentligt.
- Tillaga på låg värme i 1,5–2 timmar. Rör om försiktigt någon gång under tillagningen.
- Servera direkt – krämig och varm!
Serveringstips
Toppa gärna med extra riven ost eller färsk persilja vid servering. Passar lika bra som huvudrätt eller som tillbehör till kyckling, korv eller grillat.