Kockens Tips
Vagn 0
  • Alla produkter
    • Matlagning & Bakning
      • Stekpannor & grytor
      • Bakplåtar & ugnsformar
      • Grillpannor
      • Kryddkvarn
    • Servering & Dukning
      • Serveringsbrickor
      • Underlägg
      • Tallrikar, bestick & glas
      • Serveringsfat
      • Skålar
      • Bar & drinktillbehör
      • Karaffer
      • Serveringsskålar
      • Kannor
      • Övrigt Servering & Dukning
    • Köksmaskiner
      • Smörgåsgrillar
      • Brödrost
      • Vattenkokare
      • Mixer
      • Kaffebryggare
      • Juicers
      • Fritöser
      • Våffeljärn
      • Mikrovågsugnar
      • Tillbehör till köksmaskiner
      • Riskokare
      • Kaffe
      • Perkulatorer
    • Köksredskap
      • Knivar & skärverktyg
      • Smashjärn
      • Baktillbehör
      • Slevar & slevskedar
      • Rivjärn & mandoliner
      • Kökssaxar & öppnare
      • Tänger
      • Termometrar
      • Mortlar
      • Övriga köksredskap
    • Förvaring & Städ
      • Städutrustning
      • Burkar
      • Diskställ
    • Grill & Utomhusmatlagning
      • Grillar & elgrillar
      • Grillöverdrag
      • Träflis
      • Övriga grilltillbehör
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Mitt konto
Logga in Registrera
Sök efter produkter
  • Alla produkter
    • Matlagning & Bakning
      • Stekpannor & grytor
      • Bakplåtar & ugnsformar
      • Grillpannor
      • Kryddkvarn
    • Servering & Dukning
      • Serveringsbrickor
      • Underlägg
      • Tallrikar, bestick & glas
      • Serveringsfat
      • Skålar
      • Bar & drinktillbehör
      • Karaffer
      • Serveringsskålar
      • Kannor
      • Övrigt Servering & Dukning
    • Köksmaskiner
      • Smörgåsgrillar
      • Brödrost
      • Vattenkokare
      • Mixer
      • Kaffebryggare
      • Juicers
      • Fritöser
      • Våffeljärn
      • Mikrovågsugnar
      • Tillbehör till köksmaskiner
      • Riskokare
      • Kaffe
      • Perkulatorer
    • Köksredskap
      • Knivar & skärverktyg
      • Smashjärn
      • Baktillbehör
      • Slevar & slevskedar
      • Rivjärn & mandoliner
      • Kökssaxar & öppnare
      • Tänger
      • Termometrar
      • Mortlar
      • Övriga köksredskap
    • Förvaring & Städ
      • Städutrustning
      • Burkar
      • Diskställ
    • Grill & Utomhusmatlagning
      • Grillar & elgrillar
      • Grillöverdrag
      • Träflis
      • Övriga grilltillbehör
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Kockens Tips
Vagn 0

Sök i vår butik

Kockens Tips
Vagn 0
Populära sökningar:
Riskokare Kockums Jernverk Satake
Recept & Inspiration

Fyllda pastaskal med köttfärs, ricotta & smält ost

Fyllda pastaskal med köttfärs, ricotta & smält ost

Ugnsbakade pastaskal fyllda med krämig ostblandning och täckta av en mustig köttfärssås – toppade med smält mozzarella och parmesan. En riktig comfort food-klassiker för hela familjen eller en lyxig middag för två.

Portioner

Receptet är beräknat för 2 personer.

Tid

  • Förberedelser: 15 minuter
  • Tillagning: 1 timme 25 minuter
  • Total tillagningstid: 1 timme 40 minuter

Ingredienser

  • 150 g köttfärs (gärna nötfärs)
  • 1 tsk olivolja
  • 1/4 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2,5 dl tomatsås eller färdig marinara
  • 1 ägg
  • 1 dl cottage cheese (4 % fetthalt)
  • 1 dl riven mozzarellaost (delad)
  • 1/2 dl riven parmesanost (delad)
  • 6–7 stora pastaskal (”jumbo shells”)
  • Färsk basilika till garnering (valfritt)

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en liten ugnsform (ca 20×20 cm).
  2. Koka pastaskalen enligt förpackningen tills de är al dente. Häll av och låt svalna upp och ner på en plåt.
  3. Stek köttfärsen i en panna tills den är genomstekt. Häll bort överflödigt fett.
  4. Tillsätt olja, lök och vitlök. Fräs i 3–4 minuter tills löken är mjuk. Häll i tomatsåsen och låt småputtra i 30 minuter utan lock.
  5. I en skål: blanda ägg, cottage cheese, 1/2 dl mozzarella och 1/4 dl parmesan.
  6. Häll 2/3 av köttfärssåsen i botten på formen. Fyll varje pastaskal med ostblandningen och lägg i formen med öppningen uppåt. Skeda över resterande sås mellan skalen.
  7. Täck med folie och grädda i 30 minuter. Ta bort folien, strö över resterande mozzarella och parmesan och grädda 5–7 minuter till, tills osten smält.
  8. Toppa med färsk basilika och servera direkt.

Serveringstips

Servera med vitlöksbröd och en grönsallad. Receptet kan förberedas i förväg och gräddas precis innan servering – perfekt till helgmiddag eller dejtkväll.

Produkter i detta recept

  • Ugnsform 20×20 cm
  • Pastaslev i trä
  • Ostrivare i stål
  • Baka & förvara – aluminiumfolie
  • Serveringstallrikar Ø 25 cm
Tidigare
Beef Wellington – klassisk oxfilé i smördeg med svamp & prosciutto
Nästa
Amerikansk gulasch med köttfärs, pasta & tomatsås

relaterade artiklar

Proteinrik bagel med keso – perfekt för frukost eller lunch

Proteinrik bagel med keso – perfekt för frukost eller lunch

Krispiga och karamelliserade brysselkål i air fryer med parmesanbrödsmulor

Krispiga och karamelliserade brysselkål i air fryer med parmesanbrödsmulor

Kryddig räkris på krispig sushi-ris

Kryddig räkris på krispig sushi-ris

Szechuan Chicken – Het kycklingwok med chili och jordnötter

Szechuan Chicken – Het kycklingwok med chili och jordnötter

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första order

Kontakta oss

  • Användarvillkor
  • Återbetalningspolicy
  • Integritetspolicy
  • Returpolicy
  • Kontakta oss

Företagsinformation

  • Alla produkter
  • Bloggar
  • Recept
  • Våra varumärken
  • Månadens Deals
Betalningsalternativ:
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
Vagn 0

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.
Lägg till anteckning för säljaren
Beräkna fraktpriser
Lägg till en rabattkod
Delsumma 0 kr
Visa kundvagn