Asiatiskt inspirerade salladswraps med kyckling, vattenkastanjer, hoisinsås och ingefära. En lätt och smakrik rätt som passar perfekt som förrätt eller en fräsch lunch. Inspirerad av den populära rätten från PF Chang’s.
Portioner
Receptet är beräknat för 2 personer.
Tid
- Förberedelser: 5 minuter
- Tillagning: 15 minuter
- Total tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser
Sås
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk soja (låg salthalt)
- 1 tsk risvinäger
- 1/2 tsk sriracha
- 1/2 tsk majsstärkelse
Fyllning
- 1 tsk sesamolja (rostat)
- 200 g kycklingfärs
- 2 msk finhackad gul lök
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 tsk riven färsk ingefära
- 100 g vattenkastanjer, finhackade (ca 1/2 burk)
- 2 msk finhackad salladslök
- Smörsallad eller hjärtsallad för servering
Så gör du
- Blanda hoisinsås, soja, risvinäger, sriracha och majsstärkelse i en liten skål. Ställ åt sidan.
- Hetta upp sesamoljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfärsen i 5–7 minuter tills den är genomstekt.
- Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare 3–4 minuter tills löken är mjuk.
- Häll i såsen och rör om tills allt är jämnt täckt. Låt koka i 1 minut. Späd med 1–2 msk vatten om såsen blir för tjock.
- Tillsätt vattenkastanjer och salladslök. Rör om och ta bort från värmen.
- Fyll salladsbladen med en sked av kycklingröran. Servera direkt.
Serveringstips
Servera med limeklyftor och extra sriracha vid sidan för dem som vill ha mer hetta. Perfekt som lätt lunch, förrätt eller till plockmiddag.